Vertoont je kind ineens ander gedrag dan je gewend bent? Is hij of zij ineens heel stil of juist heel erg druk? Ligt je kind ’s nachts piekerend wakker? Merk je dat het steeds minder goed gaat op school door bijvoorbeeld concentratieproblemen of faalangst? Dan kan een online kinder- en jeugdpsycholoog uitkomst bieden. Onze online kinder- en jeugdpsycholoog…

 • … is een objectieve buitenstaander
 • … heeft zich gespecialiseerd op het gebied van kinderen en jeugd
 • … is professioneel en universitair opgeleid
 • … geeft hoogwaardige psychologische advisering en ondersteuning
 • … werkt op persoonlijke en betrouwbare wijze
online kinderpsycholoog jeugdpsycholoog

Dé Kinder- & jeugdpsycholoog wereldwijd

Psycholoog Wereldwijd is gespecialiseerd in Nederlanders in het buitenland. Maar ook steeds meer mensen binnen Nederland kiezen voor de gemakken van online therapie. En van die gemakken zijn er een hoop:

 • de gesprekken worden ingepland wanneer jij maar wilt (24/7)
 • je komt niet op een wachtlijst terecht
 • je volgt de therapie vanuit je eigen vertrouwde omgeving
 • je kunt je eigen therapeut kiezen
 • je therapeut ‘verhuist’ met je mee

Expatkinderen

Kinderen van ouders die besloten hebben definitief, of voor een tijdje, naar het buitenland te vertrekken mogen zich gelukkig prijzen, want wat maak je een ontwikkeling door als ‘expatkind’! Je leert een nieuwe taal, leert over een nieuwe cultuur en ontmoet nieuwe, interessante mensen. Toch kent het expatleven voor kinderen ook zijn uitdagingen:

 • Een verhuizing naar het buitenland betekent dat je afscheid zult moeten nemen van school, sportclubs, vrienden en familie.
 • Veel kinderen van expats en digital nomads hebben last van een identiteitscrisis. Ze kunnen zich niet meer helemaal vinden in hun oorspronkelijke Nederlandse cultuur, maar zijn ook nog niet volledig aangepast aan de cultuur van het migratieland. Expatkinderen leven in een soort derde cultuur (ook wel ’third culture kid’), iets dat ongewoon en eenzaam kan aanvoelen.
 • Veel Nederlanders in het buitenland kunnen zich vast nog een situatie herinneren waarin ze zich écht oncomfortabel hebben gevoeld, bijvoorbeeld toen je totaal niet uit je woorden kwam in de nieuwe, nog ietwat vreemde taal. Stel je eens voor hoe spannend zo’n situatie voor een kind moet zijn!
online kinderpsycholoog jeugdpsycholoog 2

Kinder- & jeugdpsycholoog voor kind en ouder

Als Nederlander in het buitenland maak je van alles mee, maar je hebt niet altijd de gelegenheid om jouw avonturen, uitdagingen en opvoedkwesties met iemand te bespreken. Kinderen zijn ontzettend gevoelig voor de emotionele staat van hun ouders en pikken dit ongemak of stress van hun ouders mogelijk op.

”De drempel om in therapie te gaan ligt voor Nederlanders in het buitenland extra hoog!”.

N. Rosens. M.Sc. & M.A. Gz-psycholoog & Oprichter Psycholoog Wereldwijd

Hoe het werkt

 • Je volgt therapie in eigen taal bij een van onze twintig Nederlandse psychologen en psychiaters, waaronder een kinder- & jeugdpsycholoog.
 • Onze hulpverleners zijn ervaringsdeskundigen die jouw situatie (en die van je kind) echt begrijpen, omdat ze zelf ook in het buitenland wonen.
 • Waar ter wereld jullie je ook bevinden, er is altijd online hulp beschikbaar voor elke tijdzone.
 • Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding: de sessies vinden plaats via beveiligd beeldbellen.
 • Je kunt direct starten, want Psycholoog Wereldwijd werkt zonder wachtlijst.
 • Jij behoudt de regie over de behandeling van jouw kind; alle gaat in goed overleg.
 • In de behandeling wordt gebruikgemaakt van wetenschappelijk bewezen technieken, zoals oplossingsgerichte therapie, positieve psychologie, cognitieve gedragstherapie of schematherapie.
 • Door ons diverse team kunnen we zowel ondersteunen bij lichte als zware klachten en bij elke leeftijdscategorie.

Gratis kennismaking

Vul onderstaand formulier in om je aan te melden voor een kosteloos kennismakingsgesprek en/of als je een vraag hebt. Ook kun je een email sturen naar: info@psycholoogwereldwijd.nl

Onze aanmeldcoördinator zal vervolgens op korte termijn contact met je opnemen. Wij streven er naar dit binnen 12-uur te doen.

  FAQ

  Wat doet een kinder- & jeugdpsycholoog?

  Een kinder- & jeugdpsycholoog helpt kinderen (en hun ouders) met de mentale uitdagingen van het opgroeien. Daarbij wordt gebruikgemaakt van wetenschappelijk bewezen behandelmethoden, zoals cognitieve gedragstherapie en schematherapie. Als ouder behoud je altijd de regie over de behandeling van je kind!

  Heeft mijn kind een psycholoog nodig?

  Je hebt het als ouder feilloos door als je kind niet zijn or haar normale zelf is. Doen zich gedragsproblemen voor? Ligt je kind ’s nachts te piekeren? Gaat het niet goed op school? Of zijn jullie als gezin net geëmigreerd? Een kinderpsycholoog helpt uit te zoeken wat er aan de hand is en geeft zowel ouder als kind de nodige ondersteuning en adviezen.

  Hoe ondersteun in mijn kind tijdens onze emigratie?

  Een emigratie kan er flink inhakken, zeker bij kinderen. Je kind moet zijn of haar vertrouwde omgeving, vriendjes en sportclubs achterlaten, en in het buitenland (met een nieuwe taal) opnieuw beginnen. De online kinder- en jeugdpsycholoog van Psycholoog Wereldwijd ondersteunt expatkinderen tijdens dit proces. Zo wordt jullie emigratie voor het hele gezin een succes!

  Contact
  close slider