Relaties veranderen over tijd en dat is ook het mooie ervan. Jullie bouwen samen een leven op, verliefdheid gaat over in houden van, en jullie raken steeds beter op elkaar ingespeeld. Maar het is helemaal niet gek als dat proces af en toe niet helemaal naar wens verloopt. Als jullie toch langs elkaar heen beginnen te leven, of elkaar juist te pas en te onpas in de haren vliegen. Relatietherapie helpt bij uiteenlopende relatieproblemen en helpt koppels de weg naar elkaar weer terug te vinden.

online relatietherapie psycholoog wereldwijd 2

Relatietherapie is voor iedereen

Vaak vragen stellen zich af of hun relatieproblemen wel ‘erg’ genoeg zijn voor relatietherapie. De stap naar de relatietherapeut wordt dan pas gezet als er echt geen andere uitweg meer is. En dat is zonde, want relatietherapie is voor iedereen. Sterker nog, hoe eerder jullie aan de bel trekken, hoe makkelijker het is de koers te corrigeren. Relatietherapeuten zien dagelijks allerlei soorten relatieproblemen voorbijkomen, bijvoorbeeld:

 • Overmatig ruziën, vaak over de kleinste dingen
 • Langs elkaar heen leven en een gebrek aan communicatie
 • Problemen met seks en intimiteit of ontrouw
 • Verschillen in levenswijzen en toekomstdromen
 • Externe problemen, zoals financiële stress of familieruzies
 • Individuele problemen, zoals trauma, een persoonlijkheidsstoornis, burn-out of depressie

Relatietherapie in de praktijk

Je kunt een probleem alleen verhelpen als je de oorzaak ervan kent. Maar vaak weten stellen niet waar het precies misgaat. Soms lijkt de romantiek door onaanwijsbare oorzaak gewoon verdwenen. En zelfs als de problemen wel duidelijk te definiëren zijn, worden jullie het er misschien maar niet over eens wat er moet veranderen. 

Gesprekstherapie

Relatietherapeuten zijn erin gespecialiseerd de onderliggende problematiek te identificeren. Aan de hand van gesprekstherapie doen jullie je verhaal. De therapeut analyseert dit op een objectieve manier en zal nooit oordelen of partij trekken. Hij of zij vraagt op bepaalde zaken door en probeert de voor jullie kenmerkende gedrags- en gedachtepatronen aan het licht te brengen. Wat gaat er stelselmatig fout? En wat kunnen jullie daaraan doen?

Voordelen relatietherapie

Relatietherapie helpt niet alleen bij het verbeteren van jullie relatie, maar draagt ook bij aan de kennis over jezelf en de ander. Je leert waarom je op een bepaalde manier op situaties reageert, hoe je denkt, communiceert en handelt. 

Elke relatie is een reflectie van de relatie met jezelf.
Deepak Chopra

Veel stellen geven aan in relatietherapie pas écht met elkaar te praten. Dit heeft ontzettend veel voordelen:

 • Meer zelfkennis en inzicht in de eigen sterke en zwakke kanten
 • Meer begrip voor elkaar en wederzijds respect
 • Verbeterde communicatieve vaardigheden
 • Een groter probleemoplossend vermogen

Door in relatietherapie te gaan, zetten jullie een belangrijke stap in de richting van een liefdevolle relatie. En bij Psycholoog Wereldwijd is therapie mogelijk waar en wanneer je maar wilt. Vanuit de vertrouwde omgeving van je eigen huis, op een tijdstip dat jullie uitkomt. Psycholoog Wereldwijd werkt dan ook veel met Nederlandse expats in het buitenland. Zo kunnen jullie altijd bij een Nederlandstalige relatietherapeut terecht.

Gratis kennismaking

Vul onderstaand formulier in om je aan te melden voor een kosteloos kennismakingsgesprek en/of als je een vraag hebt. Ook kun je een email sturen naar: info@psycholoogwereldwijd.nl

Onze aanmeldcoördinator zal vervolgens op korte termijn contact met je opnemen. Wij streven er naar dit binnen 12-uur te doen.

  FAQ

  Is online relatietherapie net zo succesvol als offline relatietherapie?

  Ja, de resultaten van online relatietherapie doen niet onder voor die van reguliere, ‘offline’ therapie. Online relatietherapie heeft bovendien veel logistieke voordelen: je hoeft niet naar de praktijk van de therapeut te reizen, maar volgt de therapie vanuit de vertrouwde omgeving van je eigen huis. Handig als je in het buitenland woont!

  Kan ik individueel in relatietherapie?

  Ja, individuele relatietherapie is in sommige gevallen zeer effectief. Bijvoorbeeld als jullie met individuele (psychische) problemen kampen of moeilijk met elkaar communiceren. Individuele therapie helpt je op je eigen gedachten, gedrag en jouw aandeel in de relatie te reflecteren en ondersteunt jouw persoonlijke ontwikkeling. Individuele therapie werkt ook goed in combinatie met relatietherapie.

  Kan ik relatietherapie in het buitenland volgen?

  Ja, Psycholoog Wereldwijd is gespecialiseerd in relatietherapie voor stellen in het buitenland. Wij werken met online relatietherapeuten die vaak zelf ook in het buitenland wonen en de expatproblematiek dus goed begrijpen. Met online relatietherapie heb je in het buitenland altijd toegang tot relatietherapie in het Nederlands.

  Contact
  close slider