We praten er eigenlijk veel te weinig over als je je bedenkt wat voor belangrijke rol het in ons leven speelt: seks. Of je nu single bent of al veertig jaar met dezelfde partner het bed deelt, seks heeft (bijna) iedereen. En problemen met seks dus ook. Dat is hartstikke normaal, evenals dat het hartstikke normaal is om voor die problemen een professional om advies te vragen. Onze seksuologen geven dat advies op afstand, online. Zo hebben we al heel veel Nederlanders in binnen- én buitenland aan een gezonder seksleven geholpen. Hoe werkt dat precies: in therapie bij een seksuoloog?

seksuoloog

Wanneer ga je naar een seksuoloog?

Wie op seksueel gebied problemen ervaart is misschien bang de enige te zijn. Die single vriendin neemt elk weekend een andere leuke man mee naar huis, dat stel in de familie dat al jaren samen is lijkt nog altijd dolgelukkig met elkaar, en je kunt je toch niet voorstellen dat je aantrekkelijke beste vriend ‘m af en toe niet omhoog zou krijgen. Maar dat jij de enige zou zijn bij wie seks niet altijd gaat zoals jij zou willen is simpelweg niet waar.

Langdurige klachten

Bij Psycholoog Wereldwijd behandelen we op dagelijkse basis allerlei verschillende koppels en individuen met de meest uiteenlopende seksuele problemen. Sommigen van hen lopen uit schaamte of angst al jaren met klachten rond. Zonde, want dan kan het serieuze gevolgen hebben voor je gezondheid, je zelfvertrouwen of relatie. Trek dus aan de bel als jouw klachten niet tijdelijk lijken te zijn.

Klachten met een duidelijke oorzaak

Het hoeft niet het geval te zijn, maar soms is de oorzaak van seksuele problemen heel duidelijk. Als je seksueel trauma hebt, bijvoorbeeld. Traumaklachten ontstaan na een traumatische gebeurtenis, zoals seksueel misbruik, maar kan bijvoorbeeld ook te maken hebben met rouw en verdriet over een onvervulde kinderwens. Het is ontzettend logisch dat het niet spettert tussen de lakens als je ondertussen rouwt om het uitblijven van een zwangerschap, een miskraam, of vruchtbaarheidsproblemen. Ook daar kan een seksuoloog je mee helpen.

Soorten klachten met betrekking tot seks

Wat de oorzaak ook is, de meest voorkomende klachten als het gaat om seks zijn:

 • verschillen in seksuele verlangens tussen partners
 • een ingedut seksleven of laag libido
 • communicatieproblemen rondom seks in relaties
 • pijnklachten tijdens de seks of vaginisme
 • erectie- of orgasmeproblemen
 • onzekerheid, angst of een laag zelfbeeld
 • seks- of pornoverslaving
 • twijfels of onzekerheden over seksuele oriëntatie

Hoe werkt therapie bij een seksuoloog?

Seksuologie is het specialisme van een psycholoog of relatietherapeut. Therapie bij een seksuoloog is dan ook heel vergelijkbaar met ‘normale’ therapie: het bestaat vaak uit gesprekken, af en toe aangevuld met opdrachten.

Jouw hulpvraag staat centraal

Omdat seksuele problemen vaak verband houden met andere psychische, fysieke of praktische problemen, focust een seksuoloog in eerste instantie op het grotere plaatje.

Wat voor leven leid je? Hoe is de relatie met je partner (als je die hebt)? Heb je veel last van stress? Welke andere problemen spelen er? Een seksuoloog kan uit jouw verhaal goed de relevante informatie filteren en de hoofdproblematiek identificeren. Door daar vervolgens op in te zoomen ontstaat een op maat gemaakt behandelplan, waarmee je concrete tips krijgt om met jouw hulpvraag aan de slag te gaan.

Individueel of samen

Therapie bij een seksuoloog kan je zowel individueel als samen volgen. En het type seksuoloog dat bij je past hangt erg af van je hulpvraag. Ben jij een vrijgezel die graag een relatie zou willen, maar partners vanwege onzekerheid of trauma op het gebied van seks op afstand houdt? Dan heb je baat bij een seksuoloog die ook goed met dit soort individuele problematiek uit de voeten kan. Koppels hebben juist vaak veel aan een seksuoloog die ook gespecialiseerd is in relatietherapie. Zo’n professional kan jullie helpen beter over seksuele behoeften en grenzen te communiceren, bijvoorbeeld.

seksuoloog

Voordelen therapie bij seksuoloog

Een seksuoloog zorgt voor de veilige en vertrouwde omgeving om openlijk over seks te kunnen praten. Dat is essentieel, want zo ontstaat na verloop van tijd het gevoel dat alles gezegd kan worden en dat je echt begrepen wordt. En dat lucht op. De voordelen van sekstherapie zijn daarmee eindeloos: minder schaamte omtrent seks, meer duidelijkheid over je seksuele verlangens, betere communicatie met je partner, en – het gevolg van dit alles – een bevredigend seksleven (en gezonde relatie)!

Voordelen therapie bij Psycholoog Wereldwijd

Onze online werkwijze, via beveiligd beeldbellen, biedt bovendien nog een aantal extra voordelen:

 • Je hebt geen doorverwijzing nodig.
 • Je komt niet op een wachtlijst te staan, maar krijgt direct hulp.
 • Je kunt bij ons vanuit waar dan ook ter wereld terecht.
 • Wij zijn 24/7 (en dus in elke tijdzone) beschikbaar.
 • Je volgt de therapie vanuit de vertrouwde omgeving van je eigen huis.
 • Onze professionele seksuologen spreken behalve Nederlands ook andere talen.
 • Je betaalt per sessie en zit niet vast aan een vastomlijnd therapietraject.

Seksuoloog wereldwijd

Al onze seksuologen zijn professionele psychologen en hebben een NIP-, BIG- en/of NVVS-registratie. Ze zijn bovendien gespecialiseerd in online therapie, op afstand. We zijn er daarom speciaal voor Nederlanders in het buitenland, die in hun directe omgeving geen geschikte seksuoloog kunnen vinden of het liefst gewoon in het Nederlands therapie volgen. Maar ook als je in Nederland woont, maar het simpelweg niet prettig vindt om ergens bij een praktijk in een wachtkamer te moeten zitten, ben je van harte welkom.

Kennismaken is kosteloos en vrijblijvend

We snappen dat de stap naar een seksuoloog misschien een grote is. Maak daarom gerust eerst kosteloos en vrijblijvend kennis met ons; dat kan via onderstaand formulier. Zo kunnen we je precies vertellen hoe we je van dienst kunnen zijn. En wil je therapie proberen? Dan koppelen we je aan een seksuoloog die echt bij jouw persoonlijkheid en hulpvraag past.

  FAQ

  Kan ik online in therapie bij een seksuoloog?

  Onze online werkwijze, via beveiligd beeldbellen, is ideaal voor wie in het buitenland woont of simpelweg liever vanuit huis therapie volgt. Therapie bij een seksuoloog is uitstekend online te volgen. Onze seksuologen zijn in online therapie gespecialiseerd.

  Wat voor soort problemen behandelt een seksuoloog?

  De meest voorkomende klachten als het gaat om seks zijn: verschillen in seksuele verlangens, een ingedut seksleven, erectie-of orgasmeproblemen of seksverslaving. Gelukkig kan een seksuoloog dit soort problemen uitstekend behandelen, ook online!

  Kan ik vanuit het buitenland therapie bij een seksuoloog volgen?

  Al onze seksuologen zijn gespecialiseerd in online therapie, op afstand. We zijn er daarom speciaal voor Nederlanders in het buitenland, die in hun directe omgeving geen geschikte seksuoloog kunnen vinden of het liefst gewoon in het Nederlands therapie volgen.

  Contact
  close slider